(scroll down for English)

Sajtóközlemény –2010. október 18.

Rangos díjat nyert a Common Sense Society sokrétű társadalmi munkájáért

A budapesti székhelyű Common Sense Society mindezidáig első és egyetlen magyar díjazottként nyerte el az Atlas Foundation szakmai zsűri 10.000 dollár értékű Templeton Freedom díját. A dijat a 132 fős nemzetközi mezőnyből a tizenhat legkiemelkedőbb szervezetnek jövő hónapban adják át Washington, DC-ben. A versenyben jutalmazottak Kínától Venezueláig sikerrel segítették elő a szabadság eszméjének érvényesülését a politika, a gazdaság, az etika, vagy a vállalkozás területén. A Common Sense Society (CSS) egy hosszú távú projektjével, a “Start Up! Entrepreneurship” nevű programjával nyert, amely a magyar vállalkozói szellemet műhelyfoglalkozások, nemzetközi előadók meghívása, olvasókörök és oktatási tevékenység révén erősíti és népszerűsíti. A CSS ezen rendezvényeit a European Entrepreneurship Foundation-nel szoros együttműködésben szervezi. A projekt célja a fiatal európai vállalkozók következő generációjának felkészítése és egymás közti kapcsolataik erősítése. A rangos Templeton Freedom-díj a legnagyobb nemzetközi díj, amelyet a szabadság pártolására hoztak létre és amelyet az amerikai Atlas Economic Research Foundation (Atlas Gazdaságkutató Alapítvány) kezel független szervezetek (műhelyek és agytrösztök) támogatására. Az indulása óta eltelt hét évben eddig másfél millió dollárt osztottak szét díjak formájában. Az elnyert pénzösszeg egy részét a CSS olyan panelbeszélgetésekre és egyéb programokra fogja fordítani, amelyek az innovatív fiatal magyar vállalkozók sikereit fogják bemutatni mind az üzleti és mind a non profit szférában. A CSS kiemelten fontosnak tartja Magyarország hosszútávú sikere szempontjából a fiatalok aktív társadalmi szerepvállalását és kezdeményezőképességüket a magánvállalkozások terén. A Common Sense Society, a társadalmi szerepvállalást, a vállakozói szellemet, és a felelősségteljes szabdság eszméjét támogatja. A CSS rendszeresen szervez vitákat, panelbeszégletéseket, előadásokat, retorikai és vitaműhelyeket, filmvetítéseket és könyvklubokat. „A fiatal generáció tagjaiként civilizációnk fejlődésének nem külső szemlélői vagyunk, hanem aktív formálói, akik elkötelezettek a felelősségteljes szabadság eszméje iránt.”

Press Release – October 18, 2010

CSS Wins Prestigious Templeton Freedom Award for Social Entrepreneurship

Common Sense Society (CSS), an organization based in Budapest, received the 2010 Templeton Freedom Award from the Atlas Foundation’s expert judges. CSS was the only Hungarian candidate selected among an international pool of 132 nominated organizations. The $10,000 award will be presented to sixteen outstanding organizations next month in Washington, DC. Recipients of the award are recognized for promoting the ideas of a free society in countries ranging from China to Venezuela in categories such as solutions to poverty, economics, entrepreneurship, and ethics. CSS received the award in recognition of its “Start Up! Entrepreneurship Program” which aims to strengthen the entrepreneurial spirit in Hungarian society through educational workshops, film screenings, reading groups, and the invitation of international speakers. CSS works closely with the European Entrepreneurial Foundation on this initiative. The aim of the project is to equip and connect the next generation of “Young European Entrepreneurs”. The prestigious Templeton Freedom Award is the biggest international award established for promoting the ideas of freedom. It is presented by the Atlas Economic Research Foundation to support independent think tanks. The Templeton Freedom Awards program has presented $1.5 million in prizes and grants since its launch 7 years ago. CSS will use a portion of the award to organize events showcasing the successful endeavors of young and innovative Hungarian entrepreneurs in both the business and non-profit sectors. CSS believes that the civic engagement and individual enterprise of young professionals is a crucial aspect of ensuring Hungary’s economic prosperity. The Common Sense Society exists to promote civic engagement, entrepreneurship, and the ideals of responsible liberty. CSS host regular debates, panel discussions, lectures, rhetoric & argumentation workshops, film screenings, and book events. “As young people, we are not by-standers to the development of our civilization; we are participants in defining our future of sustainable freedom”.

Be Sociable, Share!